Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Príprava a podávanie rôznych druhov káv

Posted 3.12.2017

Príprava a podávanie rôznych druhov káv

 

Podávanie kávy resp. jej dokončovanie pri stole hosťa je spoločenskou a gastronomickou  udalosťou. Ak sa podáva káva s alkoholom, nie je vhodné ponúkať digestív. Kávy sa môžu pri stole hosťa aj zdobiť.

Pripravujú sa 4 základnými spôsobmi – sparením, zalievaním, prefiltrovaním a prekvapkávaním.

 

Kávy pripravované pred hosťom :

Talianska káva

7g káva,  5g cukor,  šťava s pomarančových kvetov 

-      káva pripravená v presso stroji, pridáme šťavu s pomarančových kvetov a podávaná v šálke.

Havajská káva

7g káva, 8 cl voda, 5g kakaový prášok,  10 cl  mlieka, 20g smotana, 5g cukor

-      do nahriateho skla pridáme čerstvo pripravenú  kávu, 4g kakaa, premiešame s cukrom, pridáme mlieko, šľahačku a posypeme kakaom                     

Švajčiarska káva 

7g káva, 2cl kirsch, 5g cukor , 12cl voda

-      do pripravenej šálky nalejeme kávu a zvlášť  servírujeme kirsch

Ruská káva

7g káva, 2cl vodka, cukor ,12cl voda

-      pripravenú kávu zdobíme šľahačkou a posypeme práškovým cukrom, zvlášť servírujeme kvalitný druh  vodky. 

Presso káva

7g káva, 12cl voda, 5g cukor  

-      zrnková káva zaparená v kávovare tlakom horúcej  vody s hustou čokoládovou penou

 Kapucínska káva  

7g káva, 2cl mlieka, škoricový cukor

-      prekvapkávaná     káva    s       prídavkom      malého       množstva horúceho mlieka, posypeme škoricovým cukor

 

Viedenská káva  

7g káva, 2cl  33% smotana, práškový cukor

-      cedená káva zdobená husto šľahanou smotanou, dosladená práškovým cukrom

Berlínska káva  

7g káva, 2cl  12% smotana, práškový cukor

-      silný kávový odvar s 12% smotanou

Parížska káva 

7g káva, 2cl  33% smotana, práškový cukor , 5g čokoláda 

-      scedená káva zdobená šľahačkou a strúhanou čokoládou, dosladzovanou práškovým cukrom

Arabská káva 

7g káva, 2cl  33% smotana, 2cl vaječný likér

-      silný kávový extrakt zdobený šľahačkou a dochutený vaječným likérom

Marcella   

7g káva,  2cl vaječný likér

-      vo vysokom pohári zaliata šľahačka s vaječným likérom , do ktorého sa vlieva filtrovaná káva Kamila   

7g káva, 2cl  33% smotana, 2cl kakaový likér

-      káva sa pripravuje pridaním šľahačky a kakaového likéru do scedenej kávy, je vhodná k múčnikom

Venezia   

7g káva,  2cl vaječný žĺtok, práškov ý cukor ,

-      osladená a scedená káva, ktorá sa po miernom schladení doplní rozšľahaným vaječným žĺtkom

Dimiáno   

7g káva, 7g čaju

-      nápoj pripravený z rovnakého dielu zrnkovej kávy a pravého čaju  

Curacao  

7g káva,  2cl Curacao   likér, citrónová kôra 

-      presso káva dochutená likérom a strúhanou citrónovou kôrou

  

 Borgi 

7g káva, 2cl  33% smotana, citrónová šťava , 5g čokoláda   

-      horúca cedená káva s prídavkom strúhanej čokolády a citrónovej šťavy. Povrch sa zdobí šľahačkou

Zaboione - Francúzska   

7g káva, 1 žĺtok, práškový cukor ,   

-      žĺtkovo-cukrová zmes zaliata filtrovanou zrnkovou kávou

 Mramorová káva   

7g káva, 2cl  33% smotana, práškový cukor   

-      káva pripravená v kanvičke alebo filtrovaná, do ktorej sa pri stole vlieva dávka studenej sladkej smotany   

Írska káva   

7g káva, 2cl  33% smotana, 2cl whisky

-      silná káva v horúcom pohári, zaliata whisky s cukrom, na povrchu zdobená hustou šľahačkou. Podáva sa bez lyžičky, pije sa sŕkaním cez šľahačku  

Milánska káva  

7g káva, 2cl  33% smotana, 2cl kakaový likér

-      pripravuje sa zvarením kávy v smotane. Nápoj sa pred podávaním scedí

Mrazená káva   

7g káva, 2cl  33% smotana, práškový cukor , 5cl vanilkovej zmrzliny  

-      schladená scedená káva s vložkou vanilkovej zmrzliny, zdobená šľahačkou

 Cisárska

15cl voda,15 g práškový cukor,10 g káva ,4cl Whisky, 2cl smotana 33%

-      na panvičke pripravíme svetlý karamel a rozdelíme ho do pripravených pohárov, potom do panvičky vlejeme whisky nahrejeme , zapálime a nalejeme do pohára s karamelom. Horúcu liehovinu uhasíme kávou. Zdobíme šľahačkou a podávame.

Karibská

7g kávy, 2cl Bacardy rum, 3cl 33% smotany

-      pripravenú kávu zdobíme šľahačkou a doplníme 2cl kvalitným rumom.

Mexická káva

10 g káva, 15 cl voda, 20 g cukor, škoricová tyčinka

 do nahriatej panvičky nasypeme kávu, krátko popražíme a pridáme vodu a ostatné suroviny. Podávame v nahriatej šálke (káva je veľmi silná). 

HOTELTEAM - RIADENIE HOTELOV S PRIDANOU HODNOTOU

Vyberáme z našich služieb...

Identifikácia problému

pre vyriešenie problému, je potrebné ho najprv detailne poznať

Rekonštrukcia Vášho hotelového tímu

zlý manažér rieši problémy - dobrý im predchádza

Virtuálny rezervačný systém VHRS

Zavádzame 4D virtuálny rezervačný systém - s virtuálnou recepciou aj počas pobytu...

Personálny manažment hotelov

zabezpečíme vhodný personál hotela formou personálneho lízingu

Zavedenie systému zvýšenia obsadenosti hotelu a zisku

bez využívania zľavových portálov a bez zníženia cien

Sem sa určite budete chcieť vrátiť...

Realizovaný projekt »

Detailná čistota »

Príjemný interiér »